Onze technologie

WhistleForm volgt de hoogste technologische en veiligheidsnormen om in alle aspecten uit te blinken.

Servidors segurs de Formiga Online Solutions

State-of-the-art infrastructuur

WhistleForm-servers bevinden zich in verschillende Europese hoofdsteden (Barcelona, ​​Amsterdam, Frankfurt, Parijs) met als doel een servicebeschikbaarheid van 99,99% vanaf elke locatie te bieden. Met deze strategie ontstaan er veel voordelen voor klanten, zoals:

Snellere laadtijden

De server die zich het dichtst bij de locatie van de gebruiker bevindt, reageert op zijn of haar verzoeken. Dit versnelt de laadtijden en zorgt voor een flexibel systeem.

Bestand tegen onvoorziene gebeurtenissen

Onvoorziene gebeurtenissen, zoals servercrashes, verlies van verbinding, tekorten in het datacenter, etcetera, kunnen op elk moment voorkomen. Met dit in gedachten zorgt het hebben van meerdere servers, verdeeld over verschillende providers, voor redundantie in het systeem, zodat de kans op een serviceonderbreking bijna onmogelijk is.

Garanties

Alle servers en datacenters waarmee WhistleForm werkt, zijn gecertificeerd volgens ISO/IEC 27001:2013, 27017:2015, 27018:2019 en 9001:2015.

WhistleForm technologie

Toonaangevende technologieën

Voor de ontwikkeling en het onderhoud van WhistleForm gebruiken we de meest geavanceerde en tegelijkertijd meest betrouwbare technologieën, zowel op het gebied van software (programmeertalen, containers...) als hardware (servers, routers, firewalls...)

Code kwaliteit

Bij WhistleForm hebben we een goed gedefinieerde SDLC (Software Development Life Cycle). Deze richtlijn leidt ons door de stappen om kwalitatieve software te ontwikkelen. Enkele van de belangrijkste punten zijn:

Ontwikkelomgevingen

Voordat de code van een nieuw ontwikkelde functionaliteit in de productie-omgeving komt, moet deze tests doorstaan ​​in twee omgevingen: ontwikkeling en pre-productie. Zodra de code de functionele en niet-functionele tests naar tevredenheid heeft doorstaan, wordt deze in de productie-omgeving gepubliceerd, zodat alle klanten van de nieuwe functies gebruik kunnen maken. Zo garanderen we dat de nieuwe functies met de verwachte kwaliteit in de productie-omgeving komen.

Interne repositories voor code

Alle code is gecentraliseerd in opslagplaatsen die alleen geautoriseerd WhistleForm-personeel kan bekijken. Zodra de code zich in de repositories bevindt, wordt deze getest met (geautomatiseerde) kwaliteitstests.

"Code-reviews"

Het waarborgen van de codekwaliteit is een essentiële taak om de continuïteit van het platform te waarborgen en toekomstige verbeteringen mogelijk te maken. Zodra de ontwikkelaars klaar zijn met het ontwerpen van een nieuwe functie, wordt deze code beoordeeld door een persoon van een ander WhistleForm-ontwikkelingsteam om mogelijke problemen te vinden en verbeteringen voor te stellen.

Whistleform's eigen geprogrammeerde code
doelstellingen voor duurzame ontwikkeling

Geen banden met leveranciers

De contracten die we met de verschillende technologieleveranciers hebben, zijn van korte duur en niet permanent. Dit geeft ons de vrijheid en onafhankelijkheid om op elk moment de leverancier te kunnen kiezen die de beste service biedt.
Leveranciers worden beoordeeld op basis van de volgende punten:

1. Kwaliteit van dienstverlening en veiligheid
2. Groeiprognoses
3. Bijdrage aan de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties.

Maandelijkse veiligheidsaudits

Om de veiligheid van klantgegevens te waarborgen, wordt er maandelijks minimaal één externe beveiligingsaudit uitgevoerd. Deze audit test alle WhistleForm-veiligheidssystemen om ervoor te zorgen dat alle gegevensbeveiligingsmaatregelen worden nageleefd.

Backup data WhistleForm

"Koude" kopie van de klachten

Zodra een melding is ingediend, wordt deze in tweevoud opgeslagen. Een gecomprimeerde kopie met de gegevens die door de melder zijn verstrekt, wordt opgeslagen op een "koude" server, bewaakt door een vertrouwde derde partij, waarin we door verschillende algoritmen en tijdstempels garanderen dat deze kopie niet is geopend sinds de melding werd verzonden.
Als de zaak met betrekking tot deze melding escaleert, is deze kopie een geldig bewijs.

Back-ups per minuut

WhistleForm beschikt over een complex systeem voor het beheren van back-ups in verschillende lagen. Het hebben van een goed back-upsysteem is essentieel en zorgt voor het behoud van gegevens.
Met het systeem van WhistleForm kunt u gegevens op een precies moment in de tijd herstellen, alsof het een tijdmachine is die naar een specifiek punt in de tijd kan reizen. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over kopieën van de data aangezien bij WhistleForm de kwaliteit en veiligheid van de data gegarandeerd is.