Hoe WhistleForm de privacy van uw klokkenluiders beschermt

Veiligheid van WhistleForm-platforms klokkenluiders privacy

WhistleForm garandeert maximale privacy en veiligheid voor klokkenluiders en zorgt ervoor dat gevoelige informatie van uw bedrijf veilig op het platform wordt opgeslagen. Hoe bereiken we dit? U leest meer over onze beveiliging in dit artikel.

Anoniem klokkenluiden

Met WhistleForm kunt u uw klokkenluiders toestaan hun meldingen indien gewenst anoniem in te dienen. Het systeem verzamelt alleen de gegevens die nodig zijn voor een succesvol klachtenbeheer, niet meer en niet minder dan dat. Hierdoor worden alleen de gegevens opgeslagen waarvoor de klokkenluider expliciet toestemming heeft gegeven. Bovendien bieden meerdere versleutelingslagen uw werknemers of andere zakenrelaties, evenals uw bedrijf zelf, maximale veiligheid wanneer een potentieel bedrijfsrisico intern wordt blootgesteld.

Het (anonieme) interne berichtensysteem waarop klokkenluiders kunnen inloggen, is op geen enkele manier gekoppeld aan hun persoonsgegevens. Ook hier beslissen ze zelf welke gegevens ze willen vrijgeven en welke niet. Desgewenst kunnen klokkenluiders ook besluiten rechtstreeks contact op te nemen met de klachtenmanager via de verstrekte contactgegevens. Op deze manier verliezen ze hun anonimiteit alleen als ze erop vertrouwen dat hun klacht op een ethischemanier zal worden behandeld. Ze kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om te allen tijde anoniem te blijven en alleen te communiceren via het beveiligde interne communicatieplatform.

Technologische veiligheid

De servers die alle WhistleForm-kanalen hosten, zijn ISO-gecertificeerd en voldoen aan de EU-wetgeving (gegevensbescherming). Al onze servers bevinden zich in Europa en ondergaan systematische beveiligingsaudits. We gebruiken alleen de beste technologieën, waardoor het WhistleForm-ontwikkelingsteam de meest geavanceerde beveiligingsmaatregelen heeft geïmplementeerd. Uiteraard blijven we te allen tijde verder ontwikkelen en verbeteren, zowel wat betreft gebruikersvriendelijkheid, als veiligheid. Onze complete tool voor meldingenbeheer ondergaat ook regelmatig beveiligingsaudits, zowel intern als extern, om eventuele kwetsbaarheden op te sporen en onmiddellijk te verhelpen.

WhistleForm technologie

Extra privacy en bescherming van klokkenluiders met het WhistleForm-beheerderspanel

Alle gegevens die door klachtenmanagers worden verzameld, beheerd en verzonden in het dashboard zijn volledig versleuteld. Daarnaast heeft het inlogsysteem een geavanceerde risicodetectie, en kan het worden uitgebreid met twee-factorauthenticatie. Dit beveiligingssysteem bestaat uit een extra controle voordat een gebruiker kan inloggen op het platform. Binnen het dashboard worden meldingen geïdentificeerd door een dossiernummer, in plaats van door persoonlijke identificatie van de klokkenluider. Alles bij elkaar zorgen deze punten ervoor dat enkel de toegewezen klachtenmanagers toegang hebben tot deze privacygevoelige informatie.